Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان با شیوع ویروس کرونا بازار مرغ هم در کاشان، دستخوش نوسانات شد.

تا چند سال گذشته تهیه گوشت سفید و قرمز برای مردم بسیار عادی بود و به ساده‌ترین شکل ممکن تهیه می‌کردند اما با افزایش تحریم‌ها و نبود نهاده‌های دامی و مدیریت ضعیف در حوزه جهاد کشاورزی، شاهد کم‌رنگ شدن مصرف مرغ با افزایش قیمت‌ها بر سر سفره‌های مردم بودیم، با افزایش قیمت مرغ در ماه‌های اخیر این ماده غذایی از سبد خانوارها پر کشیده است به‌طوری‌که خیلی از مردم کاشان توان خرید ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار فارس در کاشان از برخی خرده‌فروشی‌ها و مغازه‌های پروتئینی در کاشان، قیمت مرغ به‌صورت ناگهانی با افزایش رو به رو شده است، به نحوی که در برخی از مراکز پروتئین فروشی به بیش از ۳۳ هزار تومان رسیده درحالی‌که نرخ مصوب آن ٢۴ هزار و ۹۵۰ تومان برای مصرف کننده است.

مردم کاشان از ناکارآمدی و عملکرد ضعیف مسؤولان در مدیریت این مسأله به‌شدت انتقاد دارند و معتقد هستند اگر مسؤولان به کف میدان می‌آمدند به‌آسانی می‌توانستند با نظارت شرایط را تغییر دهند.

هر یک از شهروندان کاشانی از نبود نظارت در بازار کاشان گلایه‌مند هستند و می‌گویند که در این شرایط اقتصادی چرا باید مرغ در همه مغازه‌های شهر چند نرخی باشد و چرا هر فروشنده به‌دلخواه خود تعیین قیمت می‌کند.

مجید برازنده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کاشان، بابیان اینکه توزیع مرغ از درب مرغداری تا درب فروشگاه‌های عرضه بر عده جهاد کشاورزی است و از بعد واحدهای فروشگاهی تا مصرف‌کننده نظارتش با سازمان صمت است، اظهار کرد: برای اینکه بازار تأمین باشد مجوزهایی برای تأمین مرغ از طریق جهاد کشاورزی صادرشده است‌.

رئیس اداره صنعت معدن و تجارت کاشان، بابیان اینکه زمانی که عرضه هر محصولی بالا باشد قیمت آن پایین می‌آید، افزود: بخشی از دانه بارهای مرغداران را جهاد کشاورزی تأمین می‌کند اما صد در صد را تأمین نمی‌کند و مرغدار مجبور است در بازار آزاد خرید کند، اگر نهاده‌های موردنیاز مرغدار به‌طور کامل و قیمت پایین یکدست تأمین بشود چند نرخی شدن مرغ هم برداشته می‌شود.

۲۵ تن مرغ مصرف روزانه کاشان را تأمین نمی‌کند

وی بابیان اینکه، ۲۵ روزانه تن مرغ زنده وارد کشتارگاه و نهایتاً ۱۷ تن مرغ برای کاشان و آران و بیدگل تأمین می‌شود، گفت: این مقدار مرغ مصرف دو تا شهر را تأمین نمی‌کند، مصرف مرغ در منطقه کاشان روزهای عادی ۳۰ تا ۴۰ تن است و روزهای خاص مثل اعیاد و ...به ۵۰ تن می‌رسد.

برازنده با بیان اینکه کشتارگاه کاشان روزانه ۱۵ تن مرغ تأمین می‌کند و اگر مرغ را از دیگر شهرها وارد نکنند مرغ شهرستان تأمین نمی‌شود، خاطرنشان کرد: در کارگروه بازار شهرستان مصوب شد الباقی مصارف خانوار و مصارف صنعتی مصارف بیمارستانی شرکت‌های تولیدی و ... به‌صورت ثانویه از شهرهای هم‌جوار تأمین شود، مشخص است اگر از شهرهای هم‌جوار وارد کاشان شود دیگر به نرخ تمام‌شده کاشان نیست.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشان بابیان اینکه، تأمین کلی بازار مرغ بر عهده جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: قیمت مرغ در کارگروه بازار کشور نرخ‌گذاری می‌شود به استان‌ها اعلام و بعد به شهرستان‌ها ابلاغ می‌شود.

وی ابراز داشت: تا پایان تیرماه نظارت‌ها بر عهده اداره صمت بود و کنترل بهتری صورت می‌گرفت اما از اصفهان مشخص کردند که باید ثبت سامانه شود یعنی مرغ از کشتار تا مصرف خانوار باید در سامانه ثبت شود و در این صورت نظارت هم باید از روی سامانه صورت بگیرد، وقتی همه‌چیز وارد سیستم می‌شود چگونه می‌توان نظارت داشت.

مجید احمدی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کاشان بابیان اینکه جهاد کشاورزی وظیفه تأمین مرغ را دارد، اظهار کرد: روزانه ۲۵ تن مرغ زنده را به قیمت ۱۷ هزار و صد تومان از مرغدار تحویل می‌گیریم و بعد از کشتار به اداره صمت تحویل می‌دهیم و اداره صمت مرغ را داخل شهرستان مدیریت می‌کند.

دونرخی بودن قیمت مرغ مرتبط با اداره صمت است

معاون فنی و رییس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، بابیان اینکه دونرخی بودن قیمت مرغ مرتبط با اداره صمت است، افزود: یک سری مرغ‌ها با برند شمال و به‌صورت کشتاری وارد شهرستان می‌شود، این مسائل وقتی در حوزه مرغ کشتاری وارد کاشان می‌شود مسؤولیت آن در حوزه اداره صمت است.

وی با اشاره به اینکه، تأمین بازار مرغ با جهاد است اما توزیع با اداره صمت است، گفت: یک مصوبه‌ای در وزارت‌خانه مصوب شد و برخی از وظایف را به جهاد کشاورزی بازگرداند که مشمول شهرستان نیست و کشوری است و چنین اتفاقی در سطح شهرستان رخ نداده است، در کاشان تأمین مرغ گرم با جهاد کشاورزی و توزیع و قیمت نهایی همچنان نظارتش بر عهده اداره صمت است.

احمدی مقدم بابیان اینکه کاشان کارت جایگزین کدهای ملی می‌شود، گفت: قرار است برای تهیه مرغ مصرف خانوارها کد ملی‌ها جمع‌آوری شود و از ظرفیت کاشان کارت برای تأمین مرغ خانوار استفاده شود.

علیرضا جمشیدی در خصوص دونرخی شدن قیمت مرغ در شهرستان کاشان، بابیان اینکه، روزانه ۲۵ تن مرغ در کاشان کشتار می‌شود اظهار کرد: مرغ از خارج از شهرستان وارد کاشان می‌شود، مرغ شمال را وارد می‌کنند و قیمت‌های آن کنترل نمی‌شود

مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران کاشان، بابیان اینکه هیچ فروشگاهی حق ندارد مرغ قطعه‌قطعه کند و بفروشد، گفت: اگر قطعات مرغ بدون لیبل و بدون ظرف باشد خلاف است و مردم می‌توانند در صورت این تخلف به اداره دامپزشکی و اداره صمت تماس بگیرند و گزارش تخلف را بدهند.

وی بابیان اینکه روزانه ۱۸ تن گوشت مرغ توزیع می‌شود اگر به‌درستی توزیع شود هیچ مشکلی برای تأمین مرغ نداریم، افزود: کسی حق ندارد قیمت مرغ را بالاتر از قیمت لیبل شده روی مرغ بفروشد، مردم گزارش بدهند و کمک کنند تا پیگیری کنیم، قرار است کد ملی برداشته شود و از طریق کاشان کارت مردم مرغ تهیه کنند تا کسی از کد ملی سو استفاده نکند.

 جمشیدی بابیان اینکه ۵۰ مغازه در کاشان روزانه مرغ بین مردم توزیع می‌کنند، تصریح کرد: در کاشان مرغ به‌اندازه کافی تأمین می‌کنیم اگر فروشگاه‌ها مرغ را به‌درستی به دست مصرف‌کننده بدهند مرغ به‌اندازه کافی است اما چون نظارت کم شده است با قطعه‌قطعه کردن، مرغ را با قیمت دلخواهی به فروش می‌رسانند.

مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشان بابیان اینکه اگر مشتری درخواست قطعه کردن مرغ را داشته باشد مغازه‌دار حق 4 تیکه کردن مرغ را دارد، افزود: هیچ مغازه‌داری حق ندارد مرغ را به‌صورت قطعه‌ای و داخل پاکت بفروشد و باید به‌صورت بسته‌ای و با لیبل قیمت به فروش برسد.

انتهای پیام/۶۳۱۲۳/ق۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرغ کاشان قیمت کشاورزی اداره صمت جهاد کشاورزی قیمت مرغ تأمین مرغ تن مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد

رئیس اداره پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌غربی گفت: دمای هوای استان با تقویت سامانه بارشی، از بامداد دوشنبه تا پایان هفته پنج درجه سانتی گراد کاهش می‌یابد. ️

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان، مهدی صابری در رابطه با وضعیت هوای آذربایجان‌غربی اظهار کرد: دمای هوای استان با تقویت سامانه بارشی، از بامداد دوشنبه تا پایان هفته پنج درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد.

️وی افزود: طبق نقشه‌های پیش‌بینی و پیش‌یابی سامانه بارشی وارد شده به استان از روز دوشنبه تا روز سه‌شنبه تقویت می‌شود و بارش‌های متناوب باران در مناطق مختلف پیش‌بینی می‌شود.

رئیس اداره پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌غربی گفت: این بارندگی‌ها برای همه مناطق پیش‌بینی شده که همراه با وزش تندبادهای لحظه‌ای، رعد و برق و در مناطق مستعد تگرگ است.

صابری از شهروندان خواست تا روز چهارشنبه از تردد در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها، تردد در ارتفاعات و کوهپایه‌ها به علت احتمال وقوع رعد و برق و صاعقه و وزش تند باد خودداری کنند.

کد خبر 751254

دیگر خبرها

  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول